René Plaetevoet

Plaats 18

Maak kennis met RENE PLAETEVOET. Hij is kandidaat op onze Groen lijst voor de verkiezingen van 14 oktober.
 
Nog eentje van de kust maar wel met Nieuwpoort als oorspronkelijke thuishaven en de visserij en vishandel als achtergrond. René is rood-groen en heeft zich steeds ingezet voor meer sociale rechtvaardigheid en een duurzame samenleving. Na enkele jaren ervaring als visser, fabrieksarbeider en een BTK-job (waar is de tijd) bij Samenlevingsopbouw in de Westhoek kwam hij op de sociale school in Gent terecht. Hij was nadien vormingswerker bij het Cultureel Centrum Gildhof in Tielt. Uiteindelijk volgde hij de liefde (Myriam De Feyter) en kwam hij terecht in China, Canada en Engeland en ging er o.a. aan de slag als internationale coördinator bij Canadese en Engelse mensenrechtenorganisaties. Tussendoor studeerde hij nog communicatie en politieke wetenschappen.
 
Terug in België woonde hij een tijd in Bottelare en sinds 2011 in Ronse. Hij werkte als coördinator bij December 18 vzw, een organisatie die zich inzette voor de rechten van arbeidsmigranten. In Ronse trekt hij mee aan de kar van TRAP-Ronse en is hij actief bij Babbelonië en het Taalkaffee.
 
Uiteraard zijn thema’s als diversiteit, taal en het bouwen aan een duurzaam en sociaal rechtvaardig Ronse voor René van groot belang. Ronse is een prachtige stad op een unieke locatie en met een enorm potentieel.

Thema's