Gezonder

18 December 2017

Gezonder

  GROEN VERBINDT RONSE Snuif de frisse lucht op in het Muziekbos, fiets of stap langs veilige fiets- en voetpaden naar het centrum, kuier door het Bruulpark en de Vrijheid, bezoek de Bib, de Sint Hermes Crypte, de Ververij of de MUST, kom tot rust een terrasje of op een trage wegen wandeling door de omliggende weiden en velden. Wij kiezen alvast voor een Ronse op mensenmaat waar het aangenaam wonen, werken, fietsen en wandelen is voor iedereen. #groenronseverbindt

 

Wij gaan voor een betere mobiliteit van mensen. Voetgangers en fietsers zijn voor ons het uitgangspunt want veilige straten zijn een basisrecht. Elke inwoner, van jong tot oud, moet zich met een gerust hart kunnen verplaatsen. 

Van natuur in je buurt word je gezonder en creatiever. We zorgen ervoor dat je meer groen kan zien, voelen en ruiken. En dat je daarvoor vanuit elke wijk niet te ver hoeft te gaan.

Meer groen is bovendien de beste en goedkoopste bescherming tegen luchtvervuiling, klimaatverandering, wateroverlast en hittegolven.

Ons programma en actiepunten