#cultuur en vrije tijd

Voor een divers en laagdrempelig aanbod.

  • Ronse krijgt een volwaardige theater- en concertzaal. Met een ambitieus en divers programma in een moderne zaal,verhogen we het aantal vaste abonnees van het cultuurcentrum. Daarnaast zet Ronse zijn cultuuraanbod ook in om bezoekers uit alle omliggende gemeentes aan te trekken en zo haar centrumfunctie in de verf te zetten.
  • Het cultureel centrum blijft goedkope locaties ter beschikking stellen aan verschillende verenigingen.
  • Er komt in Ronse terug een filmaanbod. Dit kan onderdeel worden van de nieuwe theater- en concertzaal. Eventueel kan de stad ook de uitbating doen in samenwerking met een privépartner (bv.kleine buurtcinema met gericht aanbod, slim gecombineerd met horeca)
  • Het cultureel aanbod, maar ook het sport- en jeugdaanbod, is betaalbaar en gericht op een zo ruim mogelijk publiek.(bv.Instappen in het Uit-pas systeem (regio Ronse of Vlaamse Ardennen) i.p.v. bestaande Vrijetijdspas.
  • Het aanbod van de bib wordt uitgebreid, vooral het digitaal aanbod.  De bib wordt nog meer uitgespeeld als ontmoetingsplaats (bv. verhuur van lokalen aan verenigingen, huiswerkbegeleiding) en er komt een boekenbus zodat materialen ook buiten de uren kunnen worden teruggebracht.